Om hotellet – historia

Hotell Lerdalshöjdens historia började 1927 när Anders Lönnberg startade hotellet.

1943 köpte Sten Hagberg hotellet, som då hade elva rum och kök med vedspis. I 40 år drev och utvecklade familjen Hagberg hotellet. 

1988, efter stora utbyggnaden, ägdes fastigheten av ett kommanditbolag (som i sin tur ägdes av ett stort antal privatpersoner och några institutioner). Verksamheten drevs några år av Scandic under namnet Scandic Active Hotel och sedan en tid av kommanditbolaget själva. 

1995 köptes Lerdalshöjden av Green Hotel, Salka Börjesson Eynon, som sedan ägde hotellet fram till försäljningen 2005.

2005 köptes hotellet av Fastighetsbolaget Höjden i Rättvik AB. Elisabeth Willner Perez driver driftbolaget. Hon har tidigare jobbat inom branschen i hela sitt liv. Sedan 2019 ägs fastigheten av Hotell Lerdalshöjden AB. 

Elisabeth själv berättar
1980 flyttade jag med min dåvarande man till Rättvik där båda mina söner har vuxit upp. Jag har som tidigare delägare i hotellen Kristina Konferens & Hotell i Sigtuna, Hotell Buenavista på Mallorca och Villa Söderås på Lidingö arbetat med hotell, konferens och restaurang i många roliga och händelserika år! Omtanke, generositet och flexibilitet ska prägla hela verksamheten på Hotell Lerdalshöjden. Jag och min personal kommer att göra vårt yttersta för att ni ska få en trevlig vistelse.

elisabeth

Varmt välkomna till oss!
Elisabeth Willner Perez

BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.